Sisäänkasvaneen kynnen oikaisu Arkada Metod -hoidolla

Ensimmäiseksi, varaathan ajan konsultaatioon

Ennen kuin aloitetaan kynsi-oikaisu, on tärkeä tutkia kynnet, onko hoidosta hyötyä. Jos on rajoituksia, käymme ne läpi ja kerron, miten ne voivat vaikuttaa lopputulokseen.

Varaa aika konsultaatioon

Arkada Metod -kynnenoikaisu

Arkada Metod on hellävarainen ja pitkäkestoinen tapa korjata sisäänkasvanut kynsi. Tunnistatko oireet: paineen tunnetta kynsivallissa, pistävää kipuilua kävellessä, tykyttävä tunne ja jopa punertavuutta, joka voi johtua tulehduksesta. Känsän Roses on Suomen ensimmäisiä Arkada Metod -toimenpiteeseen koulutettuja ammattilaisia, jolla oikaistaan sisäänkasvanut kynsi. Maailmalla suosittu Arkada Metod on helppo ja turvallinen tapa korjata sisäänkasvanut kynsi. Kynnenoikaisua ei tehdä paksuuntuneelle, kynsipatjasta irronneelle tai jo vaurioituneelle kynnelle. Katso alta kuvagalleriasta tuloksia.

Sisäänkasvanut kynsi hoidetaan neljässä vaiheessa:

  • Hoidettavalle kynnelle annetaan viikon ajan aamuin illoin erityisvalmisteista antibakteerista seerumia, joka pehmentää kynnen ennen hoitoa.
  • Kynsi oikaistaan Känsän Roses’in hoidossa kynnen manipulointiin tarkoitetuilla Arkada Metod -instrumenteilla.
  • Kynnen päälle asetetaan akryylikerros n. 2 kuukaudeksi, joka ylläpitää kynnen oikean muodon.
  • Akryylikerros poistetaan 2 kuukauden jälkeen ja arvioidaan jälkihoidon tarve.

Arkada Metodilla 95 % kynnenoikaisuhoidoista ei vaadi jatkohoitoa. Sen ansiosta hoito on mukava, helppo ja edullinen tapa korjata väärin kasvaneen kynnen ongelma. Verrattuna muihin jousi- ja metallilankamenetelmiin, Arkada Metod on nopeampi toimenpide ja vaatii vähemmän jatkohoitoja ja kontrollikäyntejä.

Varaa heti aikasi Känsän Roses Jalkahoitolasta!

Asian pitkittäminen ei kannata, sillä kynsi ei korjaudu itsestään. Tilanne voi mennä pahemmaksi, jolloin koko kynsi pitää kokonaan poistaa. Tämä on taas vaativampi tapa korjata ongelma ja kynnen poiston tyypillisesti tekee kirurgi.

Arkada Metod -kynnenoikaisu
Iris Malanin on Suomen ensimmäisiä Arkada Metod -toimenpiteeseen koulutettuja ammattilaisia. Iris suoritti Arkada Metod koulutuksen Puolassa.

Sisäänkasvanut kynsi – mikä sen aiheuttaa?

Kynnen ongelmat tyypillisesti kohdistuvat isovarpaaseen ja johtuvat pääsääntöisesti vääränlaisesta kynsien hoidosta: kynsi lyhennetään liian lyhyeksi tai viilataan reunoilta pyöreäksi. Kynsi voi kasvaessaan painua kynsivalliin. Usein urheilun ja liikunnan yhteydessä kynsi leikkaa kynsivalliin haavan, mistä johtuen syntyy märkäinen tulehdus.

Lisäksi vaivaisenluu, liian tiukat sukat ja liian pienet kengät ovat yksi syy, joka edesauttaa kynsien sisäänkasvua. Suomalainen jalka vaatii tyypillisesti leveän lestin ja moni suomalainen ostaa monesti liian pieniä kenkiä. Pitkäaikaisesti tämä aiheuttaa ongelmia myös varpaiden kynsille, sekä aiheuttaa muitakin jalkavaivoja.

Katso alta kuvagalleriasta, miltä sisäänkasvanut kynsi näyttää ja minkälaisen tuloksen kynnen oikaisulla on saatu aikaan.

Ennen ja jälkeen:

Sisäänkasvaneen kynnen oikaisuhoito


Sisäänkasvanut kynsi – älä enää kärsi, varaa aika!

Ota yhteyttä ja varaa aikasi Känsän Roses Jalkahoitolaan!


Arkada Metod -instrumenteilla suoritettu hoitotoimenpide on kivuton.


Kynnenoikaisu tapahtuu monen kuukauden syklissä. Kynsilevy ojentuu aktiivivaiheessa, passiivivaiheessa se kasvaa pituutta oikean suuntaisesti. Kynnenoikaisu kestää 6kk vuoteen. Yleensä siitä lyhyemmistä ajanjaksoista ei ole suurta hyötyä.

Kynnen kuperuutta voidaan oikaista ja kynnen kasvua ohjata oikeaan suuntaan useilla eri menetelmillä.

UniBrace-jousihoito on ainutlaatuinen, koska nopeat tulokset voidaan saavuttaa hyvin lyhyessä ajassa.

Tyypillinen M-muoto on ominaista tälle tekniikalle. Se tarjoaa erityisen tehokkaan kiinnikkeen, joka vähentää välittömästi kipua. Kiinnittämiseen on useita vaihtoehtoja. UniBrace on instrumentti, jolla voin tehdä erityyppisiä ja eri kokoisia kiinnikkeitä kaikentyyppisiin sisäänkasvaneisiin kynsiin. Jos aiemmin pystyin hoitamaan vain isovarpaan, niin UniBrace-jousihoito voidaan tehdä myös pienemmille varpaille. UniBrace- jousi on valmistettu kirurgisesta teräksestä ja se kiinnitetään komposiitilla, joten sitä on turvallinen käyttää.

UniBrace-jousihoito on hellä lähestymistapa sisäänkasvaneiden kynsien ongelmaan. Mutta mikään sisäänkasvava kynsi ei ole samanlainen, siksi henkilökohtainen hoitosuunnitelma on tarpeellinen.

Titaanilanka-oikaisuhoito

Titaanilanka-oikaisuhoito on myös helppo ja kivuton oikaisumenetelmä. Titaanilanka kiinnitettään komposiitin avulla kynteen, lanka vetäytyy ja samalla aiheuttaa kynnen ojentumisen. Parhaimman hoitotuloksen saa, jos langan vaihtaa noin parin kuukauden päästä ensimmäisen langan laittamisesta.

Suositellaan diabeetikoille ja asiakkaille joilla ei ole vaikeita kynsimuutoksia.